foto-drog-7

Operațiunea „Mac-2019”, în plină desfășurare: Poliția a depistat 300 de plante de cânepă într-o curte din sectorul Râșcani

Poliția capitalei desfăşoară acţiuni de combatere şi descoperire a cazurilor de cultivare a plantelor cu conţinut narcotic, în cadrul operaţiunii speciale „MAC 2019”, demarată de Inspectoratul General al Poliţiei. Recent, oamenii legii au depistat 300 plante de cânepă ce creșteau într-o curte din sectorul Râșcani.

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa, era prelucrat de un bărbat în vârstă de 65 ani, locuitor al capitalei, care urma să obțină un profit estimat la suma de 50.000 lei în cazul în care ar fi comercializat plantele. Acesta a fost condus la Inspectoratul de Poliție Râșcani, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Respectiv, plantele au fost zmulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Actualmente suspectul este cercetat în stare de libertate, în dependenţă de rezultate, el riscă să fie cercetat penal şi sancţionat cu amendă în mărime de la 10.000 lei la 20.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Reamintim, că operațiunea „Mac-2019” a fost iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia capitalei va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri.

Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze serviciul unic 112 dacă deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green