uy

Palatul Național, Muzeul de Etnografie și Teatrul de Operă și Balet din capitală vor fi iluminate artistic pe timp de noapte

Pe parcursul anului curent, trei clădiri importante ca valoare arhitecturală și culturală din capitală vor fi iluminate artistic. Este vorba de Palatul Național „Nicolae Sulac”, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Potrivit renumitului arhitect și designer de lumini din Franța, Alain Guilhot, proiectele de iluminare a clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală reprezintă o investiție pentru oraș, deoarece aceasta atrage turiști din întreaga lume. Potrivit specialistului, prin efectul de lumină poate fi redat efectul de apartenență al cetățenilor față de acest patrimoniu. „Toți, de la mic la mare, vor spune că este frumos orașul lor”, a subliniat Guilhot.

În context, primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, și-a exprimat susținerea pentru proiectele prezentate, apreciind, totodată, implicarea tinerilor din Moldova în acțiuni de promovare a Chișinăului. În aceeași ordine de idei, Silvia Radu a precizat că și clădirea Primăriei urmează a fi iluminată artistic, doar că mai târziu, deoarece în anul curent vor începe lucrările de renovare a fațadei edificiului.

Pentru realizarea celor trei proiecte de iluminare în cadrul inițiativei „Chișinăul de seară-orașul luminilor”, în bugetul municipal pentru anul 2018 au fost prevăzute surse în valoare de 10 milioane lei. Primul proiect urmează a fi realizat până în luna mai, iar celelalte două în toamnă, către sărbătoarea Hramul orașului.

Foto: deschide.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green