img

Parcul „Valea Trandafirilor”, în proces de reconstrucție

Marți au început lucrările de amenajare a teritoriului din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica al capitalei. În paralel, sunt organizate și lucrările de pregătire a zonei unde va fi instalat terenul de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a fântânii arteziene.

Amintim că havuzul din Parcul „Valea Trandafirilor” se află în proces de reconstrucție, iar noul obiectiv va deveni unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

De asemenea, proiectul prevede instalarea iluminatului nocturn și a mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

Referitor la evoluția lucrărilor de edificare a fântânii arteziene, precizăm că a fost deja amenajată fundația obiectivului, conectate rețelele de electricitate și de apă, iar în prezent sunt executate lucrări de placare cu marmură a suprafeței havuzului.

Lucrările de reconstrucție sunt prevăzute pentru o perioadă de 3,5 luni, iar în acest sens, din bugetul municipal au fost alocați 3,6 mil. lei. Renovarea havuzului este parte a Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor”.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green