Capturegf

Parlamentul a adoptat 197 de acte legislative în sesiunea de primăvară

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat 197 de acte legislative în sesiunea de primăvară 2018, care s-a desfășurat în perioada 8 februarie – 27 iulie.

Documentele adoptate includ 153 de legi și 44 de hotărâri. Au fost votate 5 legi ordinare și 148 de legi organice, inclusiv trei Coduri – Codul administrativ, Codul serviciilor media audiovizuale și modernizarea Codului civil. Totodată, dintre acestea, 23 au fost pentru ratificări, 28 – legi cadru și 102 au presupus modificări și completări. 15 dintre hotărârile adoptate au fost hotărâri cadru, 13 s-au referit la completări și modificări, iar alte 16 – la numiri sau eliberări din funcție.

În același timp, Legislativul a aprobat, în prima lectură, 147 de proiecte de acte legislative. 12 legi au fost examinate și adoptate în lectură finală.

Pe parcursul sesiunii, șeful statului nu a promulgat 8 legi. 7 dintre ele au fost reexaminate de Parlament și adoptate cu menținerea votului.

Foto: Parlamentul Rm via Flickr

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green