465x0_aa4b71df4c0c7700da14e5fe5e3a524c

Parlamentul a aprobat în lectura finală modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent

Proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 a fost aprobat de către Parlament în lectura a doua cu majoritatea voturilor deputaților, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Reamintim că proiectul ajustează indicatorii bugetari la venituri, cheltuieli și deficitul bugetar, reieșind din reestimarea prognozelor la principalii indicatori macroeconomici și tendințele în executarea bugetului de stat în semestrul I al anului curent, revizuirea programelor de cheltuieli, precum și deblocarea finanțării suportului bugetar din partea donatorilor.

Astfel, pe anul 2019 veniturile bugetului de stat constituie 40.633 531,5 mii lei, cheltuielile – 46.336 817,6 mii lei, cu un deficit în sumă de 5.703.286,1 mii de lei.

De asemenea, deputații au adoptat în lectura finală Legea nr. 83 din 22.06.2019 pentru modificarea unor acte legislative. Aceasta urmărește modificarea mai multor articole din Codul Fiscal și Codul Vamal și, respectiv, anularea facilităților fiscale și vamale pentru magazinele, barurile și restaurantele ce activează în regim duty-free amplasate la intrarea în țară la punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, precum și cele de pe teritoriul temporar necontrolat de către organele constituționale ale Republicii Moldova.

Foto: timpul.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green