112837291-1b52b544-dffd-4ee1-8362-af0665791aff

Parlamentul a decis: Publicitatea la produsele alcoolice, interzisă în Republica Moldova

Publicitatea la produsele alcoolice, cu excepția publicității vinului din struguri, este interzisă în Republica Moldova. Parlamentul a aprobat, în cadrul ultimei ședințe plenare, modificări și completări la legislația în domeniu.

Prevederea se referă la publicitatea la radio și televiziune, în presa scrisă, în serviciile cinematografice și video, prin internet, cu utilizarea rețelelor telefonice, telegrafice, în sau pe mijloacele de transport public și prin intermediul trimiterilor poștale.

Modificările legislative prevăd și unele excepții pentru publicitatea producției alcoolice la radio și televiziune între orele 23:00 și 6:00, pe prima și pe ultima copertă a materialelor tipărite, în zonele publice pentru perioada desfășurării sărbătorilor naționale și tradiționale, în sediile agenților economici specializați, pe paginile oficiale din internet ale producătorilor și unităților comerciale.

Totodată, publicitatea vinului din struguri trebuie să respecte o serie de condiții. Aceasta nu trebuie să fie adresată minorilor și să nu implice minori, să nu atribuie producției alcoolice proprietăți terapeutice, de prevenire, tratare sau vindecare a unor boli, să nu creeze impresia că întrebuințarea alcoolului contribuie la sporirea nivelului de performanță fizică sau intelectuală, precum și la obținerea succeselor pe plan personal, profesional, social, sportiv etc.

Pentru încălcarea regulilor de amplasare și difuzare a publicității la alcool, Parlamentul a stabilit sancțiuni. Persoanelor fizice li se vor aplica amenzi de până la 4.500 de lei. Persoanele juridice vor achita amenzi de până la 15.000 de lei, cu privarea dreptului de a desfășura o anumită activitate pe un termen de până la un an.

Foto: verdict.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green