shutterstock-530751352

Parlamentul a ratificat Amendamentul la Acordul-cadru de împrumut dintre Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Parlamentul a ratificat Amendamentul nr. l la Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Chişinău, la 11 aprilie 2018.

Amendamentul nr. l va permite privatizarea locuinţelor construite în baza acestui Acord de împrumut, înainte de rambursarea integrală a creditului accesat, de către veteranii şi persoanele cu dizabilități de război şi persoanele intern deplasate din raioanele de est ale Republicii Moldova, care au avut de suferit în urma acţiunilor de luptă pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova.

În prezent, Anexa nr. l din Acord stipulează că privatizarea locuinţelor din imobilele construite în baza acestuia va fi posibilă după rambursarea integrală a creditului accesat, adică cel devreme în 2027. Totodată, potrivit Legii cu privire la locuinţe, persoanele care locuiesc în locuinţe pasibile de privatizare dispun de dreptul de a le privatiza până la 31 mai 2021.

Acordul-cadru prevede acordarea de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a împrumutului rambursabil de 4.900.000 euro Guvernului Republicii Moldova în scopul construcţiei locuinţelor pentru păturile social vulnerabile.

În baza acestuia, Consiliul municipal Chişinău, la 12 august 2008, a angajat un împrumut, recreditat prin Ministerul Finanţelor, prin care s-a obligat să ramburseze suma de 3.235.560 euro pe o perioadă de 20 de ani, inclusiv perioada de graţiere de 5 ani, din care s-au construit două blocuri – pe străzile N. Milescu Spătaru 21/5 şi Liviu Deleanu 9/2.

Foto: worldatlas.com

Răspândește știrea!

6 Comentarii

 1. magheritelupan@gmail.com at |

  Împrumut rapid și sigur

  Ai nevoie de credit pentru casa ta, pentru afacerea ta, pentru a cumpăra o mașină, pentru a cumpăra o motocicletă, pentru a-ți crea propriile afaceri, pentru nevoile tale personale fără îndoială. Personalul nostru de împrumuturi de 5.000 de euro până la 50.000.000 de euro cu o dobândă nominală de 3%, indiferent de sumă. Suntem disponibili 24 de ore pe zi.

  E-mail: magheritelupan@gmail.com

  Contact Whatsapp: +33 6 44 66 94 13

  Reply
 2. Elena at |

  Ai nevoie de un împrumut? contactați aprobarea rapidă a împrumutului în termen de 30 de minute la adresa de e-mail: elenanino0007@gmail.com

  Reply
 3. Ivana Pedro at |

  Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Credit Land oferă toate tipurile de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Sunteți interesat să mă contactați prin e-mail acum la; (ivanapedro85@gmail.com)

  Reply
 4. Helen Wilson at |

  Salut,
  Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)

  Reply
 5. Mihai at |

  Conditiile de trai pentru veterani trebuiesc imbunatatite in regim de alerta, ei merit tot respectul!

  Reply
 6. Serafim at |

  Ma bucur ca se cauta soluții pentru a îmbunătăți condițiile de viata pentru cetățenii veteran, bolnavi cu dezabilitati.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green