jhgh

Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit

Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit. Astăzi, a avut loc ședința de constituire a noului Legislativ, format după alegerile din 24 februarie. 

Prima ședință a Parlamentului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.

În debutul ședinței, tradițional, a fost intonat imnul de stat al Republicii Moldova de către Capela Corală Academică „Doina”, dirijor – Ilona Stepan, și a fost onorat drapelul de stat.

De la tribuna principală a Parlamentului, preşedintele Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi, a prezentat raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prezent la ședință, a adresat un mesaj deputaților nou-aleși, dorindu-le succes și îndemnându-i să protejeze interesul național în activitatea pe care o vor desfășura.

Potrivit articolului 63 (2) din Constituția Republicii Moldova, Parlamentul se întrunește la convocarea Președintelui Republicii Moldova în cel mult 30 de zile de la alegeri. Parlamentul se consideră legal constituit din data şedinţei de constituire.

Precizăm că, după constituirea legală a Parlamentului, urmează a fi ales șeful Legislativului, vicepreşedinţii şi se va forma Biroul permanent al Parlamentului.

Foto/Video: privesc.eu

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green