foto-_m3_7336_1_1

Parteneriatul moldo-emiratez și perspectivele de intensificare a colaborării, discutate de premierul Pavel Filip și prințul moștenitor al Abu Dhabi, Șeicul Mohammed bin Zayed

În cadrul vizitei sale oficiale în Emiratele Arabe Unite, premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu prințul moștenitor al Abu Dhabi, Alteța sa Șeicul Mohammed bin Zayed, vice-comandant suprem al forțelor armate ale EAU.

Oficialii au discutat despre parteneriatul moldo-emiratez și perspectivele de intensificare a colaborării, constatând că în prezent există toate premisele necesare în acest scop. În context, au fost remarcate mai multe vizite de lucru întreprinse în ultima perioadă, precum și dinamizarea cooperării prin semnarea a noi acorduri bilaterale.

Premierul a menționat că Republica Moldova este interesată de impulsionarea relațiilor dintre antreprenorii celor două țări, inclusiv prin deschiderea companiilor cu capital mixt. În context, Pavel Filip a invitat investitorii emiratezi să vină în țara noastră, specificând că în ultima perioadă au fost realizate mai multe reforme pentru susținerea dezvoltării mediului de afaceri. În același timp, Republica Moldova are Acord de liber schimb cu Uniunea Europeană și Turcia, ceea ce asigură importante piețe de desfacere.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat libera circulație a cetățenilor celor două state. Pavel Filip a spus că Republica Moldova a eliminat deja vizele pentru cetățenii emiratezi și este pregătită să le elimine și pentru rezidenții EAU.

În context, Șeicul Mohammed bin Zayed a exprimat recunoştință pentru abolirea regimului de vize şi a spus că Emiratele Arabe Unite susțin modernizarea Republicii Moldova, iar investitorii emiratezi sunt interesați să-şi extindă afacerile în țara noastră. În acest sens, a fost propusă organizarea unei vizite a oamenilor de afaceri emiratezi în Republica Moldova. Oficialii au confirmat disponibilitatea de a dezvolta în continuare relațiile bilaterale, utilizând la maximum potențialul existent.

La finalul întrevederii, Pavel Filip l-a invitat pe Prințul moștenitor al Abu Dhabi să viziteze Republica Moldova.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. realist at |

  Nu ar fi rau sa vie cativa investitori din Emirate. Ar creea niste locuri de munca bunisoare

  Reply
 2. Anonymous at |

  Ce fel de petrol oameni buni, dar ce ţine de agricultură la noi trebuie ajutată să se dezvolte, fermerii noştrii sunt numai în pierderi!

  Reply
 3. timofei at |

  ar fi super ca emiratele sa dea petrol mai ieftin, fara intermediari, iar in schimb moldovenii sa aiba motivatia sa exporte marfa calitativa in emirate, mai ales ce tine de agricultura!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green