1

„Partenerii americani nu permit o nouă coaliție Sandu – Dodon”, spune Serghei Lavrov

Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse acuză SUA de „comportament grosolan și nerușinat” în Belarus, Moldova și Caucazul de Sud.

„Noi trebuie să contracarăm prin angajamentele asumate față de țările cu care avem un parteneriat strategic. Trebuie să afim mai activi pe partea de societate civilă, inclusiv la finanțare, transmite basarabia.md cu referire la stiri.md.

Chiar dacă nu ONG-urile sunt cele care conduc, ele sunt influente și majoritatea din ele primesc finațare 100% din banii guvernului american.

În Transnistria avem formatul 5+2, care din păcate nu funcționează pentru că aici americanii vor să-și tragă totul sub sine și vor să creeze din Republica Moldova un nou punct de influență.

Tot SUA nu au permis ca acea coaliție între Maia Sandu și Igor Dodon și Partidul Socialiștilor să nu mai poată avea loc și vestul să câștige alegerile.

SUA sunt deocamdată cea mai tare țară din lume, dar nu poate rezolva pe extern nimic de sinestătător, lucrează din inerție și încearcă să facă în țările post-sovietice politică anti-rusească”, a declarat Serghei Lavrov

foto: tvzvezda.ru

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green