mn

Patru bărbați, cercetați pentru deținerea și folosirea ilegală a armelor de vânătoare

Polițiștii de frontieră documentează patru cetățeni moldoveni pentru deținerea ilegală a armelor de vânătoare și cartușe. Mai mult, există bănuială rezonabilă că aceștia ar fi folosit armele cu scop de vânătoare în zona de frontieră.

În primul caz, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Costești, aflată în misiune de serviciu, a observat în direcția localităților Cobani-Balatina un mijloc de transport de model Volkswagen Caddy, care înainta spre linia de frontieră. La fața locului au fost legitimați trei cetățeni moldoveni, cu de domiciliul în sat Balatina, raionul Glodeni.

În timpul verificării fizice a mașinii, polițiștii de frontieră au depistat două arme cu țeavă lisă, „TOZ” calibrul 16 mm și „Pietro Berreta Armament” calibrul 12 mm, pentru care nici unul dintre bărbați nu a putut prezenta actele de port armă. Totodată, în urma extinderii cercetărilor în regiune, s-au găsit și ridicat cinci cartușe de calibrul 16 mm, model „Slug 27”.
Persoanele reținute au fost rezervate în declarații, recunoscând doar faptul că urmau să desfășoare activități de vânătoare în zonă.

Al patrulea vânător a fost depistat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Olănești. În apropiere de satul Crocmaz, raionul Ștefa Vodă, polițiștii de frontieră au stopat un Nissan, în care se aflau doi bărbați. În cadrul controlului, pe bancheta din spate a mașinii a fost observată o armă de vânătoare. Din cercetările primare, arma de model IJ 27M și două cartușe de calibrul 12 mm, aparțineau pasagerului mașinii.

Pentru bunurile date persoana nu a putut prezenta documentele necesare. În cadrul audierilor, ambii bărbați au declarat că se aflau la paza stufului din zonă.

În prezent, armele și cartușele au fost transmise la Centrul național de expertize judiciare. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor, ulterior cazurile vor fi transmise, după competență, organelor abilitate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green