jhk

Patru indivizi, reținuți de Poliție după ce au prădat cel puțin șapte locuințe din Durlești

O grupare criminală a fost documentată și destructurată de către ofițerii de investigație și procurori pentru comiterea furturilor din locuințe în proporții deosebit de mari. Membrii grupării s-au dovedit a fi patru indivizi cu vârstele cuprinse între 25 şi 30 ani, originari din UTA Găgăuzia. Aceștea au fost monitorizați de forțele de ordine timp de o lună.

Conform datelor și probelor acumulate până în prezent de oamenii legii, indivizii au spart cel puțin șapte locuințe din orașul Durlești, pe parcursul lunilor februarie-aprilie. Bănuiții pătrundeau în case după ce se asigurau că proprietarii lipsesc, prin metoda forţării geamurilor din termopan, de unde sustrăgeau bijuterii din aur, bani, telefoane mobile. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Ulterior, polițiștii au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe. Potrivit proprietarilor suma totală a prejudiciului material cauzat ar fi de cel puţin 800.000 lei.

Actualmente, bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen prelungit de 30 de zile, fiindu-le înaintate învinuirile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt în proporții, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.

Totodată, polițiștii continuă investigaţiile în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor precum şi identificarea altor complici ai acestui grup criminal.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green