dfdf

Patru tentative de trafic ilicit cu țigarete, prevenite de vameși într-o singură zi

În ultimele 24 de ore, inspectorii vamali au contracarat patru tentative de tăinuire de la controlul vamal a produselor din tutun și a consumabilelor pentru țigările electronice. În total, vameșii au reținut 23.540 de țigarete și 100 de recipiente cu lichid pentru țigaretele electronice.

Primul caz a fost raportat de către vameșii de la Cahul, care au depistat 23.540 de țigarete nedeclarate. Produsele din tutun au fost găsite în torpedoul, aripile și tavanul unui autoturism, condus de o cetățeană a României. Atât țigaretele, cât și vehiculul au fost reținute pentru continuarea cercetărilor.

Alte două cazuri au fost înregistrate pe aeroportul din capitală, după ce vameșii, asistați de câinele de serviciu, au descoperit 7.200 și respectiv, 3.400 de țigarete de diverse mărci, care nu au fost declarate organului vamal. Bunurile au fost găsite în valizele a doi pasageri ai cursei Chișinău-Londra. Conform procedurii, țigaretele au fost reținute, iar persoanele – amendate.

Sticluțele cu lichid pentru țigaretele electronice au fost depistate de către vameșii de la Ocnița, în urma controlului efectuat asupra unui microbuz de pasageri și colete, care se întorcea din Federația Rusă. Recipientele erau disimulate printre gențile călătorilor. Este vorba despre 70 de sticluțe a câte 100 ml și 30 – a câte 60 ml. Ulterior, s-a stabilit că acestea aparțineau șoferului.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green