foto-img_0480

Pavel Filip apreciază progresele înregistrate în discuțiile dintre Chișinău și Tiraspol: „Avem un optimism prudent…”

Prim-ministrul Pavel Filip a salutat progresele înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Șeful Executivului s-a referit la deschiderea podului care leagă localitățile Gura Bâcului și Bâcioc și la semnarea celor patru decizii protocolare privind problemele din regiunea transnistreană.

În acest sens, Prim-ministrul a mulțumit tuturor persoanelor implicate în procesul de negocieri, dar și partenerilor din formatul „5+2”, care asigură echilibrul în tratativele purtate de autorități și obținerea unor rezultate concrete.

Premierul s-a arătat convins că cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor resimți rezultatele pozitive în urma implementării deciziilor referitoare la restabilirea conexiunii de telefonie fixă și mobilă, asigurarea accesului fermierilor la propriile loturi de pământ, apostilarea diplomelor emise de instituțiile de învățământ superior din regiunea transnistreană și, în mod special, funcționarea școlilor din stânga Nistruluicu predare în grafie latină.

„Desigur, avem un optimism prudent pentru că mai sunt mulți pași de făcut pentru a pune în aplicare toate aceste decizii protocolare, dar în același timp trebuie să ne bucurăm de acest progres”, a conchis Pavel Filip.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Gurău at |

  Este un progres foarte bun aș spune eu în contexul în care nimeni nu au făcut nici un PAS în rezolvarea conflictului.

  Reply
 2. Grigore at |

  In sfirsit o guvernare a inteles ca fara a rezolva conflictul transnistrean, noi nu putem ajunge in UE.

  Reply
 3. Mihai at |

  Este foarte important acum sa asiguram implementarea deciziilor, pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului sa beneficieze de pe urma înțelegerilor politice

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green