foto-_mg_6376

Pavel Filip, către reprezentanții CALM: „Putem rezolva problemele prin comunicarea zi de zi”

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat o ședință de lucru cu participarea membrilor Cabinetului de miniștri și ai Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). În cadrul acesteia au fost discutate posibilitățile de intensificare a conlucrării între Guvern și administraţia publică locală, pentru asigurarea unui parteneriat durabil, care să contribuie eficient la dezvoltarea comunităților.

Premierul a spus că Executivul întreprinde măsuri concrete pentru dinamizarea dialogului cu APL, în vederea realizării obiectivului comun – creșterea calității vieții cetățenilor. „Îmi doresc să avem o abordare constructivă, pentru că problemele se rezolvă prin comunicarea zi de zi, iar identificarea soluțiilor se poate face doar prin dialog”, a subliniat Pavel Filip.

Șeful Cabinetului de Miniștri s-a arătat convins că astfel vor fi depășite provocările cu care se confruntă autoritățile locale, reiterând propunerea de a constitui un grup de lucru comun. Componența acestuia urmează a fi definitivată în scurt timp, în urma consultărilor cu membrii Consiliului CALM. Referindu-se la platformele de comunicare deja existente, Pavel Filip a menționat oportunitatea extinderii formatului Consiliului național pentru reforma administrației publice prin preluarea competențelor Comisiei paritare pentru descentralizare, în vederea îmbunătățirii conlucrării în acest format.

Reprezentanții administrațiilor publice locale au salutat intenția Guvernului de a acționa în comun, în interesul cetățenilor, enunțând problemele existente la nivel local, care ar putea fi soluționate cu implicarea autorităților centrale.  Problemele abordate de autoritățile locale s-au referit în mare parte la descentralizarea administrației publice, sporirea nivelului salarizării, precum și la necesitatea reducerii controlului administrativ.

Membrii Cabinetului de Miniștri au răspuns la o serie de întrebări și au menționat că subiectele puse în discuție vor fi examinate detaliat de către instituții, în funcție de domeniul de competență. Totodată, premierul a precizat că vizitele reprezentanților Guvernului în teritoriu vor continua și a îndemnat primarii localităților să participe la aceste întrevederi, pentru a găsi în comun soluții pentru problemele la zi. De asemenea, Pavel Filip a încurajat reprezentanții CALM să ia parte la ședințele de Guvern.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green