20180912-_m3_2555

Pavel Filip, către șefii de la Vamă: „Nu vă bateți joc de oameni pentru a vă arăta mușchii sau cât de puternici sunteți”

Pavel Filip le-a cerut șefilor de la Vamă să se asigure că vameșii nu admit abuzuri în activitatea lor. Asta după ce șeful Guvernului a primit o scrisoare de la un cetățean care îi spune că a fost obligat să plătească o taxă vamală de 900 lei pentru haine în valoare de 2.600 de lei pe care le cumpărase din România pentru cele 2 fetițe ale sale.

„Eu nu cred că aceasta este contrabandă adevărată care se introduce în Moldova. Vă rog să transmiteți dlui Vrabie și dlui Armașu: haideți să nu ne batem joc de oameni. Eu înțeleg că au această posibilitate cei care dețin funcții. Dar să ne facem treaba și să găsim banii care se duc pe lângă bugetul statului, milioanele care curg. Și nu vă bateți joc de bieții oameni care doar și-au adus hăinuțe pentru copiii lor. Avem cu ce lupta, avem unde căuta bani, avem de unde aduce bani în buget, dar nu alegeți calea cea mai simplă de a vă bate joc de oameni pentru a arăta cât de puternici sunteți sau pentru a vă arăta mușchii”, a menționat premierul.

Acesta a mai spus că deși, la discreția vameșului, acest cetățean a fost calificat drept comerciant, bărbatul a traversat frontiera doar de 2 ori anul acesta. „Am rămas șocat și de răspunsul primit de la vamă că respectivul inspector vamal nu poate fi sancționat pentru că nu există motive reale pentru asta. În același timp, el a fost atenționat să nu mai admită astfel de cazuri pe viitor. I s-a dat din deget. Părerea mea personală este că asemenea personaje nu au dreptul să lucreze în Serviciul Vamal”, a mai spus șeful cabinetului de miniștri.

Premierul a cerut responsabililor să investigheze situația și să restituie banii respectivului cetățean, precum și să-i raporteze până la sfârșitul acestei săptămâni despre acțiunile întreprinse. Potrivit legii, taxa vamală nu se aplică în cazul în care în țară se introduc bunuri pentru uz personal, dar și în cazul în care valoarea bunurilor nu depășește 300 euro.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Trebuie scuturați cei cu spete mari.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green