foto-_j0a9026_2

Pavel Filip, despre raportul Kroll 2: „90 la sută dintre numele care se regăsesc în investigație sunt oameni absolut oneşti”

Decizia de a nu publica raportul Kroll 2, care conține detalii despre persoanele implicate în jaful secolului și metodele prin care s-a acționat, este una corectă. Cel puțin asta spune premierul Pavel Filip. Mai mult, potrivit lui, majoritatea persoanelor care figurează în investigaţie sunt „oameni absolut oneşti”.

„Trebuie să-şi dea cu părerea instituţiile de forţă, în primul rând Procuratura Generală. Cred că a fost o abordare corectă. Aţi văzut ce au spus şi cei de la Kroll. Dacă ar fi să facem publice toate toate numele care se găsesc în acest raport, 90 la sută dintre acestea sunt oameni absolut oneşti, dar care pur şi simplu au fost în acest circuit. De aceea nu pot fi făcute publice aceste nume”, a declarat Pavel Filip.

Precizăm că Banca Naţională a Moldovei a publicat la sfârșitul săptămânii trecute o sinteză a investigaţiei, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll şi Steptoe & Johnson.

Sinteza conţine 57 de pagini şi opt capitole care descriu metodologia investigaţiei internaţionale, analiza expunerilor băncilor fraudate în perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acţionariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor şi destinaţia fondurilor frauduloase.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Omul onest ştie ce face şi ce semnează, domn Filip!

  Reply
 2. Anonymous at |

  :neutral: cum pot fi onestitate cei care fura? Ce fel de explicații?

  Reply
  1. timofei at |

   ideea ar fi ca unii poate nici nu stiam in ce sunt implicati si apoi au facut depozitii, iar acuma se tem pentru propria viata in caz ca numele lor se fac publice

   Reply
 3. Ilie at |

  Posibil că are dreptate aici Filip, ori eu la fel nu cred că boschetarii de pe la Buiucani prin din centrul capitalei care apar ca beneficiari a unor credite de milioane au primit acele credite !

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green