foto-_m3_0013

Pavel Filip salută aprobarea de către partea ucraineană a Acordului privind controlul în comun la frontieră

Pavel Filip a salutat aprobarea Acordului  privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene de către Guvernul din Ucraina. Documentul urmează să fie ratificat de Rada Supremă de la Kiev.

În context, premierul le-a mulţumit colegilor din Executiv care au contribuit la elaborarea acordului, menţionând importanţa controlului comun pe segmentul transnistrean.

„Deja la Cuciurgan – Pervomaisc avem un precedent și nu sunt întrebări, nu sunt probleme. Dimpotrivă, s-au spulberat toate îngrijorările pe care le aveau cei din Transnistria. Cu toate că aceste îngrijorări erau manifestate doar de așa numitele autorități de acolo, pentru că atât agenții economici, cât și oamenii de rând nu au exprimat astfel de îngrijorări, ci dimpotrivă se simt acum foarte confortabil”, a subliniat Pavel Filip.

Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Ucrainei privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene a fost semnat pe 6 octombrie 2017, la Chişinău.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. realist at |

  Asa trebuie sa fie relatile cu vecinii. Datorita la asa relatii, trecem si noi fara cozi pe la frontiera, ca era culmea in unele zile

  Reply
 2. timofei at |

  in sfarsit Moldova a pus stapanire deplina pe propriile hotare si acuma vama o sa aduca si mai mult la buget in paralel curmand contrabandistii care hranesc regimul separatist!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green