collagevbx

PD, despre inițiativa de modificare a Codului Electoral: „Sperăm că este doar o nouă gafă marca Maia Sandu”. Replica liderului PAS

Partidul Democrat din Moldova dezaprobă ferm inițiativa anunțată de Maia Sandu și colegii săi din Partidul „Acțiune și Solidaritate” privind finanțarea partidelor politice din fonduri provenite de la cetățeni din exteriorul țării. Democrații sunt de părere că acest lucru ar permite amestecul unor puteri sau organizații străine în politica Republicii Moldova și promovarea unor interese străine țării noastre.

„Ne exprimăm surprinderea că liderul unui partid al opoziției de dreapta încearcă în acest fel să legifereze inclusiv atât de mult discutatele finanțări venite din Federația Rusă pentru anumite partide politice. Prin inițiativa propusă, PAS și Maia Sandu nu fac altceva decât să contribuie la dezvoltarea partidelor pro-ruse, care vor fi cele mai importante beneficiare ale legiferării fondurilor de la cetățeni străini pentru partidele din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

De asemenea, reprezentanții PD și-au exprimat speranța că „inițiativa PAS reprezintă doar o nouă gafă marca Maia Sandu și nu ascunde alte intenții cinice sau care ar putea atrage amestecul unor puteri străine în politica internă din Moldova”.

PD menționează că este deschis să discute soluțiile privind îmbunătățirea cadrului electoral, inclusiv în ceea ce privește finanțarea partidelor, dar nu va accepta o inițiativă care facilitează implicarea unor factori străini în activitatea partidelor politice din Republica Moldova, ceea ce ar putea duce inclusiv la afectarea gravă a independenței țării noastre.

În replică, Maia Sandu a declarat că democrații uită de faptul că în alegerile prezidențiale au sprijinit tacit finanțarea campaniei lui Igor Dodon din bani rusești veniți prin offshore-urile din Bahamas.

„Regretăm că PD-ul continuă să denigreze cetățenii noștri din afara țării și îi cataloghează drept „factori străini” ce ar dăuna intereselor Republicii Moldova. În acelaşi timp, PD-ul acceptă în calitate de donaţii sume imense de la persoane suspecte, precum cea a lui Vladimir Maiduc, care a livrat PD-ului jumătate de milion de lei doar în 2016. Independența țării noastre de care își fac atâta grijă cei de la PD este afectată de corupție și de politica lor iresponsabilă. De altfel, legile pe care le încalcă și controlul instituit asupra statului arată cu prisosință cine este pericolul cel mai mare pentru Moldova”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de liderul PAS.

Foto: Vlad Plahotniuc/Maia Sandu via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green