big-pdm-s-a-lansat-in-campania-electorala-pentru-alegerile-parlamentare-cu-sloganul-fapte-nu-vorbe

PDM s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare cu sloganul „Fapte, nu vorbe!” – (VIDEO)

Partidul Democrat din Moldova s-a lansat astăzi, oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Sloganu formațiunii pentru scrutinul de luna viitoare este „Fapte, nu vorbe!”. 

Evenimentul de lansare a avut loc la sediul PDM, în prezența liderilor formațiunii, a candidaților pe lista de partid, a celor care concurează în circumscripțiile uninominale, precum și a membrilor de partid. Liderul formaţiunii şi primul din listă, Vlad Plahotniuc, a menţionat că PDM are o echipă unită care a demonstrat că este capabilă de lucruri mari, pentru a le asigura cetăţenilor un trai mai bun.

„Noi astăzi pornim într-o campanie electorală foarte importantă pentru noi, o campanie pentru țară, pentru că de această campanie va depinde dacă Moldova își va păstra în continuare, ordinea, stabilitatea, politică în țară ori va cădea în monarhie, în dizmăț și sărăcie. De aceea noi suntem datornici, astăzi, să spunem oamenilor real cum stau lucrurile în țară și ce am făcut. Să facem apel la inima lor, dar și la rațiune, și să le arate care este diferența între concurenții electorali și echipa Partidului Democrat. Cetățenii de astăzi sunt capabili să analizeze deja ce s-a facut în acești trei ani de guvernare a PDM și ce poate pierde țara dacă vin alții la guvernare”, a menționat Plahotniuc.

Liderul democraților a subliniat că echipa sa este pregătită să continuie reformele demarate. Mai mult, potrivit lui, programul electoral al PDM este, practic, „scris” de alegători, deoarece include mai multe solicitări și probleme ale cetățenilor, fapt care îi deosebește de opoziție.

„Priviți ce se face pe dreapta sau pe stânga politică. Opoziția nu are oferte clare de guvernare și deja își deplânge rezultatul electoral anticipat, mic, pe care ştiu că o să-l aibă. Nu cu bocete se guvernează şi se face succese în ţară, dar cu disciplină şi acţiuni concrete. Tocmai asta îi lipseşte opoziţiei”, a declarat Plahotniuc.

Al doilea mesaj din cadrul lansării a aparţinut prim-ministrului şi prim-vicepreşedintelui PDM, Pavel Filip, care a reamintit audienţei că, la începutul mandatului său în fruntea Guvernului, a cerut ca activitatea guvernamentală sa fie judecată după roade, adică după rezultatele obţinute în urma măsurilor luate. „Roadele astăzi se văd – se văd în viaţa celor mai mulţi dintre cetăţenii noştri, care au avut, fiecare, câte o îmbunătăţire, mai mică sau mai mare, a calităţii vieţii lor”, a remarcat Pavel Filip.

Premierul a menţionat în mesajul său câteva dintre realizările partidului la guvernare, inclusiv modernizarea infrastructurii, majorarea veniturilor cetăţenilor, înnoirea parcului de ambulanţe, dar şi creşterea economică anuală de peste 4%. El a subliniat că angajamentele PDM pentru următorii ani nu sunt simple promisiuni, dar continuarea firească a lucrurilor de până acum. „Ceea ce am spus şi făcut este de fapt garanţia cea mai mare că promisiunile noastre pentru următorii patru ani vor prinde viaţă”, a zis Pavel Filip.

Făcând referire la sloganul electoral al partidului – Fapte, nu vorbe! – liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a enumerat apoi o serie de realizări ale guvernării democrate: „Noi intrăm în această campanie cu fruntea sus, cu convingerea că pentru noi vorbesc faptele, nu vorbele. Am obţinut rezultate concrete, chiar dacă în anul 2016 erau foarte puţini sau puţini cei care credeau în succesul nostru. Partidul Democrat, în 3 ani de guvernare, a reuşit să facă atât cât n-au reuşit toate guvernările precedente. Am făcut drumuri noi în toată ţara, am crescut pensiile, am majorat salariile, am oferit ajutoare şi compensaţii pentru nevoiaşi, am lansat programul „Prima Casă”, am făcut multe, multe lucruri bune, pe care le vom continua şi în anul 2019 şi în toţi anii care vin”.

În finalul adresării sale, preşedintele PDM a dat un mesaj de mobilizare, solicitând în acelaşi timp tuturor partidelor şi candidaţilor o campanie corectă.

„Partidul Democrat trebuie şi îşi va continua mandatul la guvernare, iar ţara trebuie să îşi continue eficient şi stabil dezvoltarea. Noi avem încredere în forţele noastre proprii şi vrem alegeri cât mai libere şi cât mai corecte. De aceea, fac încă o dată un apel public către toţi candidaţii incluşi în cursa electorală, indiferent de partidul din care fac ei parte: să se abţină de la falsuri, provocări şi manipulări, să manifeste respect faţă de toţi concurenţii electorali şi să-i lase pe alegători să decidă liber şi să-şi exercite dreptul la vot în mod democratic”, a spus Vlad Plahotniuc, încheind cu mesajul încrederii în echipa PDM şi în victoria partidului.

Tot astăzi, în prima zi de campanie, Partidul Democrat din Moldova şi-a lansat manifestul electoral, care conţine viziunea şi propunerile partidului pentru următorii patru ani. Manifestul PDM poate fi accesat pe site-ul partidului.


Foto/Video: privesc.eu

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green