5ced193501bff

Pe 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe imobil 2019

Primăria Chişinău informează că la 15 august 2019 expiră primul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare.

Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, instituții bancare; prin serviciul guvernamental de plăți electronice mpay.gov.md sau prin servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx cu log-ările semnăturii digitale/mobile.

Scutirea la impozitul pe imobil se acordă persoanelor de vârstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal, conform Anexei (380 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării a imobilului – domiciliu).

La expirarea termenelor de plată, în cazul neachitării benevole a impozitului dat, obligația fiscală restantă va fi încasată, în mod forțat, prin intermediul executării silite.

Cetățenii care admit restanțe la plata impozitului pe bunurile imobiliare, pot fi sancționați prin penalități, măsuri de executare silită, inclusiv prin sechestrarea bunurilor private (conform prevederilor art. 228 din Codul fiscal).

Pentru mai multe informații, contribuabilii se pot adresa la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).

Pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, Avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcției, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

Foto: agora.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green