sofer beat

Pe numele șoferului care a lovit un copil, procurorii au obținut un mandat de arestare

La demersul procurorilor, judecătorul de instrucție a dispus plasarea în arest pentru 30 de zile a șoferului care a tamponat un copil de 12 ani, în Caracușenii Vechi-Briceni, în seara de miercuri, 25 decembrie, atunci când sătenii sărbătoreau Crăciunul. Acum, copilul este spitalizat, în stare de comă.

Bărbatul este învinuit de  încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere și riscă să fie pedepsit cu închisoarea de la 4 la 8 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Învinuitul are vârsta de 54 de ani, iar la producerea accidentului, acesta se afla în stare avansată de ebrietate, la volanul unui Volkswagen Caddy. Oamenii legii au stabilit că acesta se deplasa dinspre satul Corjeuți spre Tabani al aceluiași raion. Accidentul a avut loc aproximativ la ora 8 seara, iar urmele frânelor au o lungime de 29 de metri.

Copilul accidentat este originar din Constantinovca-Edineț și este singurul copil în familie. Acesta venise în satul din vecinătate cu permisiunea părinților, pentru ca să colinde, împreună cu un grup de alte persoane, care se deplasau pe acostamentul drumului. În prezent, starea de sănătate a copilului este gravă, ceea ce nu permite transportarea lui pentru tratament într-o altă instituție medicală.

Potrivit Regulamentului circulației rutiere, conducătorii auto sunt obligați să conducă în conformitate cu limita de viteză stabilită, cu luarea în considerare a stării psihofiziologice ce ar influența atenția și reacția, dexteritatea în conducere care i-ar permite să prevadă situații periculoase, dar și situația rutieră; iar în cazul în care, în limita vizibilității apar obstacole pe care acesta le poate observa, el trebuie să reducă viteza sau chiar să oprească, astfel încât să nu pună în pericol siguranța participanților la trafic. Mai mult decât atât, „conducătorului de vehicul îi este interzis să conducă vehiculul în stare de ebrietate.”

Procuratura va reveni  cu detalii, cu respectarea drepturilor prevăzute de lege pentru părțile vizate, așa cum orice persoană este prezumată nevinovată până la demonstrarea vinovăției acesteia printr-o hotărâre judecătorească finală.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green