0_2d1ca_61ce8853_xl

Pentru zeci de artiști ruși a fost interzisă intrarea în Moldova! Rogozin cere implicarea Ambasadei Rusiei la Chișinău. Reacția lui Igor Dodon

Autoritățile de la Chișinău au luat decizia de a le interzice artiștilor ruși să ajungă în regiunea transnistreană pentru a participa la manifestațiile de la Tiraspol și Bender din 29 iulie, consacrate celor 25 de ani de la încheierea conflictului transnistrean. Informaţia a fost confirmată de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

„Este vorba de peste 50 de artiști care urmau să vină în Republica Moldova. Acestora li s-a comunicat că nu se va accepta intrarea lor pe teritoriul țării noastre”, a prcizat Jizdan în cadrul emisiuniii „Important” de la postul TV21.

Ieri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a publicat lista artiştilor de la Moscova, care au fost nevoiți să facă cale întoarsă, printre aceștia Dmitri Dunaev, Liaisan Mingazova, Lidia Muzaleva, Irina Maslova şi Vladimir Gasoian. Oficialul rus a solicitat, în acest context, Ambasadei Rusiei la Chişinău să ia măsuri.

Precizăm că tot în ziua de ieri, a fost întors la Moscova deputatul din partea Partidului Liberal-Democrat, condus de Vladimir Jirinovski, Pavel Şperov.

Președintele Igor Dodon a calificat respectivele acțiuni ca fiind provocatoare. Mai mult, într-un mesaj postat pe Facebook, șeful statului și-a cerut scuze de la oaspeții ruși.

„Condamn reținerea neîntemeiată a cetățenilor ruși pe Aeroportul din Chișinău și calific aceste acțiuni ca o nouă provocare menită să  perturbeze procesul de restabilire a relațiilor moldo-ruse, care se dezvoltă cu succes. Îmi cer scuze față de oaspeții țării noastre, care au fost supuși unor asemenea acțiuni. Cei vinovați de acte de samavolnicie vor fi pedepsiți”, a scris Dodon.

Astăzi, 28 iulie, vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, este așteptat la Chișinău. Acesta a fost invitat de Igor Dodon pentru a participa la festivitățile dedicate evenimentelor organizate la 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnitreană.

Foto: avia.pro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green