vvvvvvv

Percheziții de amploare la Glodeni și Fălești: 6 persoane, reținute de forțele de ordine pentru „afaceri” cu droguri – (VIDEO)

Ofițerii de investigații împreună cu procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au efectuat mai multe percheziții în raioanele Glodeni și Fălești, în urma cărora au fost reținute șase persoane cu vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani. Aceștia produceau, preparau, păstrau și comercializau droguri în zona de nord a țării. 

În urma investigațiilor efectuate de forțele de ordine s-a stabilit că suspecții activau din 2016. Membrii grupului au creat o schemă de comercializare a drogurilor și de răspândire a acestora prin intermediari către consumatorii finali.

Astfel, doi indivizi au fost reținuți în flagrant în momentul comercializării a 600 de grame de marijuana investigatorului sub acoperire pentru suma de 12.000 de lei. Ulterior, au fost reținuți alți patru membri ai grupării infracționale, originari din Glodeni, Fălești și Râșcani.

În urma perchezițiilor în automobile și domicilii, au fost depistate aproximativ 3 kg de marijuana și 14.000 de lei, bani proveniți din activitatea criminală desfășurată. Valoarea totală a drogurilor confiscate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 100.000 de lei, 50 de grame de marijuana fiind vândut de către suspecți la prețul de 1.200 lei.

Actualmente, patru persoanele se află în arest pe un termen de 30 de zile, iar celelalte două sunt cercetate în stare de libertate. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.


Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green