53507081_322411008411701_7556383740516106240_n

Percheziții în nordul țării: Un grup criminal coordonat de pușcăriași a fost anihilat de oamenii legii

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 41 de ani, originare din Bălți și Drochia, au fost reținute în urma a 30 de percheziții desfășurate în mai multe raioane din nordul țării. Indivizii sunt suspectați că ar fi membrii unei grupări criminale, coordonată de către mai mulți deținuți din penitenciare, și că ar fi săvârșit mai multe atacuri tâlhărești. Liderul grupării ar fi un deținut, în vârstă de 55 de ani, încarcerat în Penitenciarul Nr.6 Soroca.

Oamenii legii au depistat şi ridicat în rezultatul descinderilor mai multe bunuri printre care un pistol pneumatic, cuțite, ceasuri, bijuterii din aur, sume impunătoare de bani, cartele SIM, telefoane mobile și bâte. Este de menţionat faptul că au fost efectuate percheziţii în patru penitenciare (nr.4-Cricova, nr.6-Soroca, nr.11-Bălți și nr.18-Brănești).

La sfârșitul anului 2018, Poliția a fost sesizată de comiterea mai multor cazuri de pătrundere în domiciile unor bătrâni, preponderent în raioanele din nordul țării, de către persoane necunoscute, cu aplicarea violenței și deposedarea acestora de mijloace bănești.

Polițiștii de investigație au intrat în posesia unei informații despre identitatea posibililor autori ai unui asemenea caz, care a avut loc la data de 26 ianuarie 2019, în orașul Drochia, unde indivizii au pătruns într-o casă, au legat şi imobilizat victimile. La data de 27 ianuarie, angajații INI în comun cu procurorii din Drochia au reținut patru suspecţi.

În urma investigațiilor s-a stabilit că autorii, foști deținuți, aflându-se la libertate, țineau legături cu alți deținuți din IP Bălți, Soroca, care anterior au fost ducumentați pentru organizarea din peniteciare a infracțiunilor analogice.

Astfel, polițiștii împreună cu procurorii din raioanele Sîngerei, Soroca și Dondușeni, au inițiat măsuri speciale de investigații, unde au fost identificați 3 deținuți din penitenciarele nr.4-Cricova, nr.6-Soroca şi nr.11-Bălți. Aceștia, identificau persoane din libertate pe care îi instigau la comiterea diferitor tipuri de infracțiuni.

În urma colaborării cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, au fost desfășurate percheziții și în penitenciarele în care își ispășesc pedepsele figuranții vizați pentru a proba activitatea criminală a acestora și a o curma.

Persoanele reținute sunt suspectate că ar fi comis și atacul tâlhăresc din satul Rădoaia, raionul Sîngerei, care a avut loc la data de 23 februarie. La fel, bănuiții sunt suspectați în comiterea altor infracțiuni.

Alte cinci persoane aflate în detenție, care ar fi dirijat activitatea infracțională a grupării, urmează a fi escortate pentru a stabili toate circumstanțele și implicarea acestora la alte infracțiuni.


Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green