nm,

Permis de conducere fals, depistat la un pasager care pleca la Italia! Tânărul a recunoscut că „l-a cumpărat” cu 300 de euro

Un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și română, ar putea fi cercetat penal pentru deținerea unui permis de conducere falsificat. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au depistat actul în haina acestuia și din declarații s-a aflat că a fost perfectat cu 300 de euro.

Tânărul se afla printre pasagerii rutei regulate „Moldova – Italia”. Acesta are 21 de ani și este locuitor al satului Cetireni, raionul Ungheni. În timpul verificării documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a luat decizia de a extinde controlul asupra lui.

În rezultat, în buzunarul hainei groase a cetățeanului, s-a depistat permisul de conducere, eliberat de autoritățile române pe numele persoanei date. Vizibil acesta prezenta semne vădite de falsificare, fapt ce a impus examinarea tehnică a documentului, care a relevant ipoteza angajatului Poliției de Frontieră. Despre falsul descoperit cetățeanul a declarat că și l-a perfectat contra sumei de 300 euro, fiind ajutat de o persoană necunoscută.

Permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar tânărul și-a continuat călătoria. Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea persoanele implicate la săvârșirea infracțiunii. Moldoveanul riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green