methode2Ftimes2Fprod2Fweb2Fbin2F16200650-c886-11e6-8714-87ce261cae1e-685x385

Persoanele fără adăpost vor beneficia de servicii de cazare şi reintegrare socială

Cetățenilor fără adăpost li se va oferi cazare pe timp de noapte, alimentație, vestimentaţie, dar și asistență în vederea reintegrării sociale. Totodată, persoanele aflate în dificultate vor beneficia de primul ajutor medical, consiliere psihologică, suport pentru obținerea documentelor de identitate și angajare în câmpul muncii.

Un Regulament-cadru privind organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru boschetari și Standardele minime de calitate pentru serviciile prestate în cadrul acestuia, au fost aprobate de Executiv.

Serviciile sociale vor fi create pe teritoriul țării, în funcție de necesităţile identificate și vor avea o capacitate de până la 70 de beneficiari pentru perioada caldă a anului și de maxim 100 de beneficiari în sezonul rece. Perioada de ședere începând cu luna aprilieși până în luna octombrie va fi de la ora 20.00 până la ora 7.00, iar pentru perioada noiembrie-martie, de la ora 18.00 până la ora 7.00. În funcţie de categoria de beneficiari, poate fi stabilit un program de ședere cu regim individual, inclusiv cu posibilități de ședere în timpul zilei.

Cheltuielile ce ţin de organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru persoanele fără adăpost vor fi suportate de către fondatori, iar costurile serviciilor prestate se estimează la circa 4300 lei lunar pentru fiecare beneficiar.

În prezent servicii pentru acordarea suportului persoanelor fără adăpost activează în municipiile Chişinău și Bălţi şi în orașul Ungheni.

Foto: diez.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green