55a3cf2212

Perspectiva operaționalizării gazoductului Ungheni-Chișinău, discutată astăzi de prim-miniștrii Pavel Filip și Viorica Dăncilă

Proiectele de interconectare energetică și perspectiva operaționalizării gazoductului Ungheni-Chișinău au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și premierul României, Viorica Dăncilă, aflată în prima sa vizită de lucru în țara noastră.

Șefii de Guverne au salutat deschiderea la Chişinău a reprezentanţei companiei românești de transport a gazelor naturale „Transgaz” şi decizia acesteia de a participa la concursul investiţional de privatizare a întreprinderii de stat „Vestmoldtransgaz”. Ieri, 26 februarie, Comisia pentru desfășurarea concursurilor de privatizare a anunțat că întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al competiției.

În context, premierul Pavel Filip a subliniat că prin intermediul acestui exercițiu, „Transgaz” România și statul român și-au reconfirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru. „Această investiție ne va permite să diversificăm sursele de import a gazelor naturale, fapt care stă la baza securității energetice a unui stat. Va avea de câștigat nu doar investitorul, nu doar statul român sau Republica Moldova, dar, în final, vor avea de câștigat consumatorii de gaze naturale, cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

„Operaționalizarea interconectorului Ungheni-Chișinău reprezintă o prioritate nu numai pentru București și Chișinău, ci este un proiect major, cu relevanță regională pe agenda Uniunii Europene în cadrul politicii privind dimensiunea estică”, a adăugat premierul Viorica Dăncilă.

SRL „Eurotransgaz” și-a confirmat intenția de a-și asuma obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

Foto: fisc.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green