img

Peste 2.600 de colectoare de canalizare pluvială din Chișinău au fost curățate în acest an

În anul 2019, pe teritoriul capitalei au fost curățate 2.649 de colectoare de canalizare pluvială, informează Primăria. 

Cel mai mare volum al intervențiilor Î.M. „Exdrupo” a fost executat la colectorul Calea Ieșilor – Ghidighici, de unde a fost excavat 2,360m³ de mâl și deșeuri. De asemenea, lucrări importante au fost îndeplinite la colectoarele de pe str. Varniţa, 20 (1,440m³ de deșeuri excavate), bd. Dacia – Aeroport (săpătură manuală), str-la Călăraşi, str. Ion Nistor și bd. Traian, 13.

Situația privind curățarea colectoarelor de canalizare pluvială pe sectoare: Centru – 289 buc., Buiucani – 520 buc., Râșcani – 538 buc., Botanica – 675 buc., Ciocana-627 buc.

Referitor la lucrările de reparație a canalizării pluviale, e de menționat că în perioada de referință au fost instalate 103 grilaje, iar alte 167 de obiective au fost ridicate. De asemenea au fost instalate 42 de fântâni noi, iar alte 10 au fost ridicate.

Pe parcursul anului curent, serviciile municipale de profil au executat lucrări de curățare și reparație a canalizării pluviale, în valoare de 1,52 milioane de lei.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green