kll

Pesticide, tăinuite de control în cutii de suc, depistate la frontieră

O tentativă de trecere a frontierei cu o cantitate de pesticide, fără acte de proveniență, a fost contracarată de către angajații punctului de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovca. Documentat contravențional este un locuitor al satului Zastânca, raionul Soroca.

Pe direcția intrare în Republica Moldova s-a prezentat la linia de control un cetățean moldovean, în vârstă de 62 ani. Deși bărbatul nu a declarat nimic la frontieră, fiind observate în pungi câteva tetrapak-uri de suc, polițiștii de frontieră au luat decizia cercetării amănunțite a bunurilor transportate.

Ca rezultat, conținutul tetrapak-urilor s-a dovedit a fi un lichid care după miros și culoare, asemănător substanțelor chimice folosite în agricultură. La cele depistate cetățeanul a recunoscut că a procurat din Ucraina pesticidele pentru uz personal și pentru care nu deține documentele de proveniență sau posesie.

Produsele chimice au fost ridicate conform procedurii legale și urmează să fie supuse expertizei. Cazul este în continuare cercetat de către Serviciul Vamal, iar persoana riscă o pedeapsă contravențională.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green