e31127de-731f-4ef9-bd2d-f42fb109fd20

PL a depus un denunț la Procuratură pe numele Silviei Radu! Ce îi incriminează liberalii primarului interimar al capitalei – (DOC)

Partidul Liberal a depus un denunț la Procuratura Generală pe numele primarului interimar al capitalei. Reprezentanții PL îi incriminează Silviei Radu săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale și a infracțiunii de samavolnicie.

Totodată, liberalii solicită să fie cercetate și acțiunile viceprimarului Nistor Grozavu pentru excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, inclusiv complicitatea la săvârșirea de către acesta a infracțiunii de uzurpare de calități oficiale și samavolnicie săvârșite de către cet. Silvia Radu și cet. Ruslan Codreanu.

Denunțul a fost semnat de vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, care face referire la art. 17 din Legea privind statutul municipiului Chișinău, potrivit căruia atribuțiile de desemnare a viceprimarilor are doar primarul general.

„Asigurarea interimatului este o instituție ce rezidă în depășirea situației create ca urmare a imposibilității exercitării atribuțiilor de către titularul mandatului și în evitarea unor perturbații în activitatea acestei instituții. Statutul Primarului interimar este net diferit de cel al Primarului titular, cu mandat din partea cetățenilor, conferit în rezultatul alegerilor locale. Primarul interimar are un statut provizoriu, prin instituirea interimatului urmărindu-se asigurarea continuității exercitării funcțiilor organului executiv la nivel local, iar persoana care exercită interimatul funcției de Primar nu dispune de drepturile exclusive și garanțiile conferite titularului funcției (se revocă prin Decizie a Consiliului sau Dispoziție a Primarului General, dar nu prin referendum)”, se arată în denunț.

img img-1 img-2
Foto/Doc: privesc.eu/Valeriu Munteanu via facebook

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Interesant o să iea foc denunțul…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green