23551053_1810476088962483_245352156385239732_o

PL nu va delega reprezentanți la dezbaterile electorale din ajunul referendumului municipal

Partidul Liberal anunță că nu va delega niciun reprezentant la dezbaterile electorale pentru desfășurarea referendumului din 19 noiembrie.

„Considerăm că participarea noastră la dezbateri electorale, alături de uzurpatorii și inițiatorii acestui plebiscit, ar duce în mod implicit la recunoașterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiștilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chișinău”, se arată într-un comunicat al formațiunii politice

Reprezentanții PL susțin în continuare că referendumul este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției Republicii Moldova, ale Codului Electoral și ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat și prin Rezoluția adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

În context, liberalii au reiterat apelul către locuitorii capitalei de a nu participa la referendumul din această duminică.

Într-o postare pe Facebook, liderul fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, menționa că îl așteaptă pe Dorin Chirtoacă la dezbaterile prevăzute de CEC. Astăzi, socialistul a scris că, inițial, primarul suspendat „se plângea” că nu a fost admis în calitate de concurent electoral, iar acum evită să se prezinte la dezbateri publice.

Foto: PL via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green