img

PL vrea ca 27 martie să fie declarată – „Ziua Unirii Basarabiei cu România”, zi de sărbătoare națională în R. Moldova – (DOC)

Fracțiunea PL a înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă privind declararea „Zilei Unirii Basarabiei cu România”, la 27 martie, ca zi de sărbătoare națională. Liberalii propun, de asemenea, și modificarea Codului Muncii, astfel încât data de 27 martie să fie declarată zi de odihnă.

Potrivit autorilor, respectivul proiect de lege va constitui un act de recunoștință și, totodată, un omagiu adus celor care și-au pus pe altarul vieții unitatea, limba română, libertatea și dorința de a lăsa un stat cât mai bogat celor ce vin, dând dovadă de sacrificiu, glorie și demnitate.

De asemenea, liberalii au făcut referire la faptul că, la 14 martie curent, Camera Deputaților din Parlamentul României a adoptat proiectul de Lege pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională.

„Această zi a întregului neam, o zi sfântă din toate punctele de vedere, nu trebuie să fie confiscată de o competiție politică ce nu are nimic în comun cu idealurile de veacuri ale poporului nostru, mai ales în contextul că în 2018 se împlinesc 100 de ani de la marele eveniment”, se arată în proiectul propus de PL.


Foto/Doc: pl.md

 

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. petru efros at |

  «Set de trei poezii pentru elevi»
  ”Cum am început a face carte…”.
  Vezi ce am în suflet,
  vezi ce am în gând,
  vezi ce am în minte,
  că este cuvânt.

  Vezi ce am în carte,
  ce am în caiet.
  Vezi, că pot răspunde,
  când sunt eminent.

  ” Răspund din școală…”.
  Ce-i o slujbă preferată!?!¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
  Opțiune contra plată.
  Nu am chef să chibzuiesc ,
  cât voi sta să mai gândesc.

  ”Pentru care cauză…”.
  Mai mici,
  mai mari,
  de aceeași vârstă,
  cu toții glăsuind în unison,
  în argument de buchie măreață,
  solicităm unirea tuturor.

  Efros Petru

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green