ce10cfc7-7953-4096-a405-d76ae18ecf2a

Plahotniuc a propus PD-ului o noua strategie pentru perioada următoare, bazată pe șase principii de bază. Care sunt acestea – (VIDEO)

Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova a adoptat o rezoluţie prin care a stabilit noua strategie în acţiunile democraţilor pentru perioada următoare. Principalul obiectiv este setarea agendei politice în aşa mod ca această să fie mai aproape de oameni şi de problemele lor.

Decizia a fost anunţată de către liderul PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă susţinut imediat după încheiere evenimentului, la carea fost făcută o evaluare complexă a situaţiei din ţară, a situaţiei de pe scena politică, dar şi a aşteptărilor pe care cetăţenii le au de la politicieni şi de la reprezentanţii guvernării.

Vlad Plahotniuc a declarat că strategia cu care a venit în faţa CNP este una ambiţioasă şi reprezintă trecerea la o nouă etapă în evoluţia şi activitatea formațiunii. „Le-am cerut astăzi colegilor să înţeleagă foarte corect şi realist creşterea pe care PDM şi liderii săi o înregistrează în sondaje – ea nu este nici pe de parte o notă suficient de bună, ci mai degrabă o încurajare pe care oamenii ne-o dau să demonstrăm că putem să-i reprezentăm cu adevărat şi putem să le facem viaţa mai bună”, a spus acesta.

Principiile de bază după care PDM îşi va desfăşura activitatea în continuare sunt: „atitudine pozitivă faţă de oameni, grijă faţă de ei, dreptate, dezvoltare, demnitate, valori”. Prin urmare, formaţiunea – prin exponenţii săi din Guvern şi Parlament – îşi va însoţi angajamentele cu fapte şi  va veni cu noi iniţiative care să facă instituţiile statului mai eficiente, mai responsabile şi mai deschise faţă de oameni.

Vlad Plahotniuc a enumerat câteva dintre tezele principale ale Rezoluţiei votate de Consiliul Politic Naţional. Potrivit lui, sănătatea şi protecţia socială sunt domenii în care oamenii aşteaptă ca statul să se implice mai mult, iar PDM va veni în scurt timp cu un nou concept de gestionare a acestor domenii, care să aibă la bază atât modernizarea lui, cât şi eliminarea abuzurilor şi inechităţii sociale.

„PDM va continua să facă curăţenie, chiar cu mai multă fermitate şi determinare, în direcţia reducerii competenţelor, dar şi a numărului instituţiilor de control care aveau ca principală activitate hărţuirea oamenilor, aşa încât oamenii să nu mai trăiască cu frică din cauza abuzurilor care s-au comis ani de zile împotriva lor. Totodată, va fi asigurată ordinea publică la un nivel care să îi ofere cetăţeanului sentimentul de siguranţă şi încredere în puterea legii”, a comunicat liderul PD.

Pentru a oferi un impuls pozitiv dezvoltării, partidul va continua măsurile deja demarate în privinţa eliminării schemelor infracţionale de la Fisc şi Vamă, dar şi din alte domenii. „Am reuşit să stabilizăm economic ţara, preluând-o dintr-un dezastru, când era aproape în incapacitate totală de plată. Dar acum e momentul să trecem la nivelul următor, astfel încât oamenii să simtă constante schimbări pozitive în viaţa lor”, a punctat Vlad Plahotniuc.

De asemenea, integrarea europeană rămâne a fi o prioritate majoră în planurile democraților, care va sta la temelia acţiunilor guvernării din Moldova, iar în plan extern, politica şi acţiunile PDM vor fi orientate în continuare spre respectarea şi protejarea demnităţii moldovenilor. „E timpul ca Moldova să aibă o voce fermă pe plan extern şi noi suntem cât se poate de motivaţi să dăm conţinut acestor aspiraţii ale noastre, ca ţară şi societate. Guvernul a cerut în mod oficial la ONU includerea pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe a subiectului privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”, a anunţat Plahotniuc.

25399172_1493880350733481_7304649778380292958_n

Foto/Video: privesc.eu

Răspândește știrea!

8 Comentarii

 1. Gurău at |

  Plaha are tendințe de ashcimba lucrurile în țară! Ia să vedem mai are un an la dispoziție dacă nu la anul ne luăm adio!

  Reply
  1. Anonymous at |

   Tu singur crezi în ceea ce spui curvă-troll, ce ești tu, mai dute la biserică și bea apă sfințită poate ți se va lumina mintea.

   Reply
 2. andrei at |

  integrarea în UE trebuie să devină constituțională să nu poată nimeni schimba vectorul! anume aceasta e necesar de făcut ca în caz că DOdon ori alți pro-ruși ajung la putere să nu poată denunța acordul de Asociere!

  Reply
  1. Anonymous at |

   Și dacă în constituție o să fie scris vector european, crezi că ai să mănînci ciocolată în loc de rahat? tot rahat ai să mănînci atît timp cît stăpînul tău Plahotiuc controlează tot în Moldova.

   Reply
 3. Anonymous at |

  Principiile sunt bune, numai dacă se vor respecta!

  Reply
 4. Anonymous at |

  Da da la capitolul dreptate este de lucrat foarte multi si serios…

  Reply
 5. malina at |

  Ma bucura ca se pune accentul pe aceste valori, principii! Sustin si ma incred oricarui om de la guvernare, pentru ca doar asa si obtinem acel viitor frumos.

  Reply
  1. Anonymous at |

   Suge, suge, că ți se primește de minune, șeful trebuie să fie încîntat de așa o lingătură de cur.

   Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green