15621713_10155664498237942_3639913909798096792_n

Plahotniuc, despre alegerile din Chișinău: „Nu putem vorbi despre victoria cuiva, ci mai degraba de o înfrângere importantă pentru socialiști”

În ciuda speculațiilor și a unor campanii de manipulare, alegerile din Chișinău s-au desfășurat democratic și corect, iar o dovadă este inclusiv faptul că primar a devenit un reprezentant al opoziției. Declarașia aparține liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Tribuna.md

„Vă amintiți cât de multe manipulări au existat în această campanie electorală că alegerile vor fi fraudate, în ambele tururi tema asta a fost una principală. S-a dovedit că nu a fost așa și că totul a fost doar minciună și victimizare. Din păcate, cei care au promovat aceste mesaje false nu au avut apoi bunul simț să aprecieze public modul în care s-au desfășurat aceste alegeri, s-au bucurat însă de rezultatul lor”, spune Plahotniuc.

În ceea ce privește rezultatul alegerilor, politicianul a remarcat faptul că, din cazua prezenței reduse a oamenilor la vot, nu putem vorbi despre o victorie, ci mai degraba de o înfrângere importantă pentru socialiști: „Cred că acest rezultat o să le mai tempereze visul de a câștiga de unii singuri alegerile parlamentare, asa cum se lăudau. La fel de important este semnalul dat de electoratul din Chișinău, prin care capitala merge mai departe pe calea pro-europeană. Ce țară cu aspirații pro europene mai eram noi cu un socialist primar și un socialist președinte al țării? PDM a subliniat și pe parcursul campaniei electorale acest aspect, faptul că e vital să nu câștige socialiștii alegerile din Chișinău”, a explicat acesta.

Întrebat de ce PDM nu a ieșit și în turul doi să-l susțină pe Năstase sau măcar să ceară un vot împotriva socialiștilor, politicianul spune că formațiunea sa a făcut-o explicit în primul tur și alegătorii PDM au înțeles foarte bine mesajul, inclusiv valabilitatea lui pentru turul doi.

„Vă amintesc ce am zis atunci – să votați împotriva socialiștilor și liberalilor, care vreme de atâția ani au condus în mod falimentar Primăria. Apelul nostru din primul tur rămăsese valabil inclusiv pentru turul doi. Dacă am fi ieșit în al doilea tur să spunem explicit numele candidatului, din nou s-ar fi spus că e măr otrăvit sau alte asemenea abordări. Credem că am procedat corect, prin simpla menținere a mesajului din primul tur, când am spus clar să se dea un vot împotriva socialiștilor.”, subliniază democratul.

Rugat să comenteze zvonurile precum că scenariul său ar fi fost să câștige opoziția, tocmai pentru a-l izola în acest fel pe Năstase, Plahotniuc a comunicat următoarele: „PDM nu a avut obiective în această campanie electorală, deci nu se pune problema de scenarii. Nu ne displace însă deloc faptul că Primăria Chișinău a fost preluată de opoziția de dreapta, cred că e un pas important pentru întărirea democrației și a pluripartidismului în Moldova, dar și un moment al adevărului, unul în care cetățenii pot în sfârșit să vadă de ce sunt capabili competitorii noștri politici și de ce nu sunt capabili. Să stai în tribună și să critici e simplu, dar când cobori în teren și trebuie să muncești pentru rezultate, lucrurile se schimbă radical”.

Amintim că Andrei Năstase s-a impus în turul II al alegerilor din Chișinău în fața contracandidatului său, Ion Ceban, procentajul fiind de 52,57% (129.432 de voturi) la 47,43% (116.788 de voturi).

Foto: moldova.org

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Spencer at |

  Cel puțin, putem fi siguri că Năstase cel ce a câștigat nu se diferă prea mult de Ceban cel învins, poate că primul este încă mult mai rău….

  Reply
 2. Anonymous at |

  Cină nesinceritate…..

  Reply
 3. Valeriu at |

  Pina la urma chisinauenii nu au avut de cistigat din victoria lui Nastase, care a venit la primarie sa faca politica!

  Reply
 4. Vasile at |

  In mare parte , are dreptate Plahotniuc ! Oamenii mai degraba au votat impotriva lui socialistul Ceban decit pentru victoria lui Nastase! Toti s-au saturat de socialistii ce au stat 10 ani la cirma primariei fara sens!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green