img

Plahotniuc vorbește despre dosarul deschis pe numele său în Rusia: „Este o continuare a presiunilor care au loc de mai bine de un an”

Vlad Plahotniuc susține că dosarul intentat pe numele său în Federația Rusă este o continuare a unor „presiuni” care au loc de mai bine de un an, nu doar asupra sa, dar şi asupra Guvernului, Parlamentului şi Coaliţiei. Despre aceasta liderul Partidului Democrat vorbește într-un interviu pentru portalul Deschide.md

„Presiunile mari au început în momentul în care autorităţile au început să vorbească despre Landromat, despre spălarea celor 22 de miliarde printr-o bancă din Moldova, bani proveniţi din Rusia. În momentul în care s-au făcut anumite acţiuni concrete în ceea ce priveşte persoanele implicate în acest caz şi în momentul în care acest subiect a căpătat notorietate internaţională, au început şi presiunile. Anumite persoane din Federaţia Rusă, direct interesate de acest caz, au încercat să determine guvernarea din Moldova să intervină pentru blocarea acestei anchete. Au fost, de asemenea, presiuni foarte directe asupra unor deputaţi în momentul în care se votau acele legi privind securizarea sistemului bancar, pentru că asta a însemnat inclusiv blocarea activităţii unor grupări din Federaţia Rusă care utilizau sistemul nostru bancar în scopuri ilicite. Presiunile s-au intensificat şi după ce a fost pusă în discuţie legea anti propagandă, precum şi alte iniţiative”, a comentat democratul.

Întrebat câte cereri au făcut ruşii în adresa Interpol pe numele său, Plahotniuc spune că ar fi vorba de 20 de solicitări. „Asta ca să înţelegeţi mai bine caracterul abuziv al acestei acţiuni de hărţuire. Şi vedeți de câtă imaginație au avut nevoie ca să inventeze atâtea fapte diferite. Nu a mers o acuzaţie, au căutat alta şi tot aşa, până ce au văzut că Interpol le tot respinge pe motiv că sunt acţiuni de hărţuire politică. Apoi au obţinut acele decizii judecătoreşti în speraţa că vor fi mai convingători la Interpol, dar şi acestea au fost respinse pe acelaşi motiv, că reprezintă presiune politică. Sunt şi alţi colegi, din Guvern sau Parlament, care au fost vizaţi în astfel de acţiuni de hărţuire politică, unii dintre ei, la fel, cu nenumărate solicitări trimise către Interpol, care însă le-a respins și pe acelea”, menționează politicianul.

Plahotniuc a respins faptul că urmărirea penală a sa în Rusia ar fi, de fapt, o reglare de conturi cu persoanele influente de acolo și că ar avea la bază un conflict personal. Acesta a mai adăugat că, până să devină lider al PD și coordonator al alianței de guvernare, nu a avut conflicte cu cei din Federaţia Rusă.

În contextul în care dosarul de la Moscova este pornit în baza unui denunţ al lui Renato Usatîi, Vlad Plahotniuc spune că nu ştie exact ce conține depoziția liderului „Partidului Nostru”: „Nu am primit nimic oficial din acel dosar fabricat politic la Moscova, dar nici nu mă preocupă. Ei siguri îl ascund, deoarece înţeleg cât de evidentă e făcătura lor”.

Foto: tribuna.md

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Da, e sfint și nimic nu știe, bietul om, să credem…

  Reply
 2. realist at |

  Dosarul cela e un teatru de-a lui Usatii, ca raspuns la dosarul pe care il are Usatii in Moldova

  Reply
 3. Dima at |

  Fiind Usatii in Rusia si cum are legaturi acolo, ma mira cum de n-are Plahotniuc mai multe dosare.

  Reply
 4. timofei at |

  prin blocarea investigatiei laundromatului rusii n-au facut decat sa confirme ca pentru ei Moldova e buna doar in calitate de zona gri prin care sa spele banii si forta de munca ieftina!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green