foto-drog

Plante de Cannabis, depistate într-un lan de porumb la Trușeni

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani au depistat în comuna Trușeni, pe un lot de pământ unde era cultivat porumb, 18 plante de Cannabis.

Lotul de pământ era îngrijt de către un bărbat de 43 ani.. Toate plantele depistate de forțele de ordine au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate. În cazul în care bărbatul ar fi reușit comercializarea acestora ar fi obținut un profit de circa 40.000 lei.

Conform legislației în vigoare, persoanele vinovate riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20.000 lei la 35.000 sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore sau închisore de până la 1 an.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale „MAC- 2019” au ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green