img-9a62584323d682fc0dd43899ecf31e2e-v

Plante medicinale, articole vestimentare și alte bunuri de larg consum, reținute de echipele mobile ale Serviciului Vamal

Plante medicinale de proveniență neclară, articole vestimentare și alte bunuri de larg consum, estimate la zeci de mii de lei, au fost depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal. În doar câteva ore, funcționarii vamali au operat trei rețineri de mărfuri fără acte de însoțire, ca urmare a filtrelor de control instituite în anumite regiuni din sudul țării.

Primul caz a fost consemnat în localitatea Iurievca (raionul Cimișlia), când o patrulă a echipelor mobile a identificat în trafic un cetățean al Ucrainei, care transporta în autoturismul său aproape 50 de kg de plante medicinale uscate, fără acte de proveniență.

Celelalte două rețineri au fost înregistrate câteva ore mai târziu, fiind depistate în total 400 de articole vestimentare, pentru care șoferii autoturismelor nu dețineau niciun act justificativ.

Loturile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, iar persoanele implicate urmează a fi sancționate conform legislației în vigoare.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green