1

Platforma DA acuză PAS de implicarea actorilor stăini în campania electorală

Secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, acuză Partidul Acțiune și Solidaritate că ar folosi actori străini în campania electorală a Maiei Sandu, semnalând în acest sens un mesaj în susținerea acesteia, lansat de președinta CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer. Prezent în același studio unde a fost lansată acuzația, vicepreședintele PAS Sergiu Litvinenco a declarat că nu a existat nicio încălcare.

„Dacă e să vorbim despre fraude, hai să discutăm despre fraude. Cum vedeți acest mecanism, ca toate partidele împreună să facă o contestație împotriva PAS că folosește actori străini în campanie electorală. Au venit actori străini și legislația noastră interzice în mod clar implicarea actorilor străini. Asta este contrar codului electoral al Republicii Moldova”, a declarat Terguță în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„Nu este un lucru bun ceea ce face domnul Terguță, de aceea eu nu voi răspunde acestei acuzații. Legea interzice implicarea de către concurentul electoral a cetățenilor străini în acțiunile de agitație electorală. Unde ați văzut dumneavoastră implicarea cuiva din afara țării în contextul exercitării sau efectuării unei agitații electorale? Asta spune legea și asta interzice legea. Cu tot respectul, dar nu vreau să răspund la ceea ce a spus domnul Terguță, pentru că nu are dreptate din punct de vedere juridic”, a reacționat Litvinenco.

foto: cotidianul.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green