tudor_deliu

PLDM a lansat inițiativa de înlocuire a limbii moldovenești, în Constituție, cu sintagma limba română. Proiectul va fi expediat la CC

Inițiativa PLDM privind modificarea articolului 13 din Legea Supremă a Republicii Moldova,  în ceea ce privește limba română, va fi expediat astăzi Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă de către liderul fracțiunii liberal-democrate din Parlament, Tudor Deliu. 

„Fracțiunea PLDM a inițiat procedura de modificare a articolului Constituției și anume schimbarea sintagmei „limbă moldovenească cu grafie latină” în „limba română”. Am dorit să stabilim un adevăr istoric. Ne bucură faptul că astăzi am reușit să colectăm numărul necesar de semnături. Astăzi, PLDM va expedia la Curtea Constituțională proiectul pentru avizare și sperăm ca în timpul apropiat vom purcede cu ajutorul tuturor deputaților la modificarea acestui articol din Constituție”, a menționat Deliu.

Potrivit președintelui liberal-democraților, inițiativa a fost semnată de 34 de legislatori din fracțiunile PLDM, PL și grupul PPEM. „Le mulțumesc acestor colegi pentru susținere”, a mai adăugat Tudor Deliu.

Precizăm că temei pentru elaborarea proiectului a servit Hotărârea Curții Constituționale din 5 decembrie 2013, care a statuat că „în cazul existenţei unor divergenţe între textul Declaraţiei de Independenţă şi textul Constituţiei, textul constituţional primar al Declaraţiei de Independenţă prevalează”.


Foto: evenimentul.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Ion at |

  Vorba veche Moldoveneasca: Sa suga romanii РULA ca Moldova nu-i a lor!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green