7_10

Podul Gura Bâcului – Bâcioc, deschis transportului de pasageri și mărfuri de până la 10 tone

Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone vor putea traversa podul rutier peste râul Nistru, amplasat în preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc. Astfel, s-a redus cu aproape 50 de km traseul parcurs de cursele interraionale de transport pasageri și mărfuri, asigurând accesul direct spre localitățile din stânga Nistrului.

Restricția pentru greutatea autovehiculelor de peste 3,5 tone a fost extinsă până la 10 tone. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Grupului comun de experți în domeniul transporturilor și infrastructurii rutiere. De asemenea, au fost instalate indicatoarele rutiere corespunzătoare.

Potrivit experților, podul Gura Bâcului – Bâcioc poate rezista unităților de transport de până la 10 tone. Decizia de a extinde restricția impusă vehiculelor mai grele de 3,5 tone a fost luată în vederea fluidizării transportului de mărfuri și persoane și facilitării conexiunii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Amintim că, podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bâcului și Bâcioc a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017, la propunerea Grupului comun de experți în domeniul infrastructurii rutiere, care au confirmat posibilitatea deschiderii circulației vehiculelor pe pod, după reparația și amenajarea acestuia.

Podul Gura Bâcului – Bâcioc a fost deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparație a constituit aproximativ 30 de milioane de lei. Podul este parte a drumului internațional M-5, care face parte din rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) și asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iași și Odessa. Fiind o arteră magistrală, acest drum nu traversează nicio localitate, ceea ce permite fluidizarea traficului rutier.

Foto: mec.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green