sss

Poliția a depistat nereguli la o întreprindere din Bălți: Au fost ridicate produse cu termenul expirat și bani necontabilizați – (VIDEO)

Ofițerii de investigații au descins la opt puncte comerciale care aparțin unei întreprinderi specializate în vânzarea cu amănuntul a produselor alimentare în asortiment variat, în raza municipiului Bălți.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate: produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat în cantitate de 48 kg (salam, produse din cofetărie, ciocolate, biscuiți, băutură răcoritoare, sucuri, miere de albină, ulei) cât și produse alimentare în lipsa actelor de proveniență legală în cantitate de 105 kg (salam, produse făinoase, crupe, orez, zahăr, mazăre).

Totodată, au fost ridicate și mijloace bănești în mărime de 700 lei, care nu erau reflectați în actele de evidență contabilă. La fel, în oficiul întreprinderii au fost găsite înscrisuri de ciornă, fișe de distribuire și recepționare a mărfurilor care nu sunt la evidență strictă, în comun cu marfa fără acte de proveniență, mijloacele bănești necontabilizați.

Procesul contravențional a fost pornit în baza bănuielei rezonabile de comercializare a mărfurilor în lipsa actelor de proveniență, încălcarea legislației cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic, încălcarea regulilor de folosire și aplicare a mașinilor de casă și control.

În acest caz, urmează să fie sesizată și Agenția pentru protecția consumatorului și protecția pieței, care ar putea aplica agentului economic o amendă în mărime de până la 6.000 lei. De asemenea, urmează a fi dispusă expertizarea mărfurilor de calitate dubioasă depistate în vederea stabilirii dacă acestea prezintă sau nu peroicol pentru consumatori.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației in vigoare, persoanele culpabile de evaziune fiscală a întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor se pedepsesc cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime  de la 167.500 până la 267.500 lei.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green