jhkhk

Poliția din Moldova – beneficiar al unui nou proiect susținut de Comisia Europeană

Din 28 iunie curent, Inspectoratul General al Poliției și cel al Poliției de Frontieră al Republicii Moldova în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției și cel al Poliției de Frontieră din România au statut de beneficiari ai proiectului „Cooperarea regională pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România-Moldova”.

Proiectul în valoare de 12,5 mln. euro este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) și va fi implementat în perioada 2019 – 2022.

Obiectivele proiectului țin de renovarea a zece sectoare de poliție din cadrul Inspectoratelor de poliție în localitățile Edineț, Rîșcani, Ungheni, Hîncești, Leova și Cahul; construcția unui sediu pentru trei subdiviziuni operative ale IGP; îmbunătățirea actului de intervenție a polițiștilor prin procurarea de echipamente performante; lansarea unei platforme securizate pentru schimbul de date între structurile polițienești din România și Moldova; modernizarea condițiilor de muncă pentru angajații Poliției; perfectarea cadrului juridic și practic prin desfășurarea instruirilor regulate a angajaților Poliției și Poliției de Frontieră din Republica Moldova de comun cu colegii de profil din România.

Reiterăm că scopul proiectul european constituie susținerea eforturilor Inspectoratului General al Poliției pentru implementarea reformei și Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green