cladirea-GBC-840x420

Poliția susține că paznicii GBC au acționat legal atunci când au somat jurnalistele ZdG să nu filmeze clădirea

Inspectoratul de Poliție Centru susține că nu a identificat nicio încălcare a legislației în acțiunile celor trei agenți de pază ai clădirii Global Business Center (GBC), care în octombrie 2017 au somat două jurnaliste de la Ziarul de Gardă să nu filmeze în direcția edificiului despre care se cunoaște că aparține liderului PD, Vladimir Plahotniuc, iar unul dintre ei le-a amenințat cu „probleme juridice”.

Potrivit ZdG, deși Inspectoratul General al Poliției a anunțat atunci că vă elucida cazul și va face publice rezultatele anchetei, acest lucru nu s-a întâmplat. La trei luni de la incident, într-un răspuns la o solicitare de informații trimise de redacția ziarului, șeful IP Centru scrie că „fiind examinate materialele acumulate și circumstanțele indicate supra, din conținut nu s-a constatat să fi fost altercații sau folosite expresii înjurioase în adresa reporterilor Ziarului de Gardă și nu au fost stabilite careva încălcări ale legislației în acțiunile persoanelor nominalizate în imaginile video”.

raspuns-inspectoratul-de-politie-centru

La 11 octombrie 2017, două jurnaliste de la Ziarul de Gardă, care filmau un stand up pe trotuarul din fața clădirii, au fost somate de trei agenți de pază ai edificiului, care au refuzat să se prezinte, să nu filmeze în direcția GBC pentru că este o proprietate privată. Unul dintre agenții de pază a preîntâmpinat jurnalistele că în cazul în care imaginile vor ajunge în public, vor avea probleme de ordin juridic. Ziarul de Gardă a făcut public incidentul, iar la scurt timp societatea civilă a emis o declarație prin care a cerut Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să investigheze acest caz și să ia măsurile de rigoare.

Foto/Doc: Ziarul de Gardă

Răspândește știrea!

5 Comentarii

 1. Pop Mihai at |

  Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: miky_n3@yahoo.com

  Reply
 2. Anonymous at |

  Rușine vouă polițiștilor, nu aveți nimic omenesc, totul e cumpărat, atunci sa nu ziceți nimic cînd copiii voștri nu vor avea viitor în țara noastră.

  Reply
 3. Buga at |

  Dar ce au încălcat ei bre? Că i-au spus să nu filemze? A agresto cumvaa sau a numit-o urît?

  Reply
 4. mihail. at |

  Le-au ucis, ii gata!, de parca niste paznici stiu cine-s ele… asa e legea lor! nu a avut nici un drept etic sa-i atace si sa posteze poze cu identitatea lor! Rusine.eu as pedepsi pentru asta.

  Reply
 5. Inga at |

  Proprietatea privata este sfinta, indiferent ca esti jurnalist de la ZDG sau alta chiele de pu** topista.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green