54278616_1970469499747146_6716673353035284480_n

Polițiștii de patrulare au denunțat 21 de șoferi care le-au oferit mită

În perioda lunilor ianuarie-mai curent, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI în comun cu angajații Inspectoratului General al Poliție (IGP) au desfășurat activităţi de prevenire a accidentelor în traficul rutier, precum și acțiuni de combatere a fenomenului de corupere activă exercitată asupra inspectorilor de patrulare.

Activităţile realizate au avut drept scop depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor/produselor stupefiante, depășirea regimului de viteză, precum și a altor abateri de la prevederile Regulamentului circulației rutiere.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate 21 de cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului național de patrulare, dintre care 7 în mun. Chișinău, 5 pe traseul Orhei – Bălți, Chișinău-Ungheni și șoseaua Balcani, 5 în regiunea de Nord a țării și câte un caz la Strășeni, Ialoveni, Cimișlia și Comrat.

Conducătorii auto au propus mijloace financiare de la 100 de lei până la 10.000 de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări cum ar fi, conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, încălcarea limitei de viteze și lipsa permisului de conducere, exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din față umbrite, pentru parcare neregulamentară, precum și conducerea automobilului cu permis de conducere fals.

Cei 21 de conducători auto, pentru săvârșirea coruperii active, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei.

Anterior, SPIA a desfășoarat o campanie de informare şi sensibilizare a cetăţenilor privind riscurile fenomenului corupţiei. În cadrul acțiunii respective, angajații SPIA, au informat cetățenii despre fenomenul corupției și consecințele care le are aceasta asupra bunei funcționalități a instituțiilor de stat, dar și asupra întregii societăți.

Foto: INP via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green