kj

Pompierii au lichidat un incendiu la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din Ocnița

În după-amiaza zilei de ieri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru lichidarea unui incendiu ce s-a produs la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din localitatea Grinăuți-Moldova raionul Ocnița.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 15:48. Potrivit informațiilor IGSU, focul a cuprins acoperișul bisericii, bunurile materiale din interior, iar unele încăperi au fost inundate cu fum. La fața locului au fost îndreptate cinci autospeciale de intervenție.

Salvatorii au reușit să localizeze arderea în cel mai scurt timp, astfel evitînd răspăndirea focului și afectarea construcției. Datorită intervenției prompte a pompierilor au fost salvate mai multe bunuri materiale, icoane și alte obiecte de cult. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar flăcările au distrus 80% din acoperișul lăcașului sfînt.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green