8

Pompierii continuă campania națională „O casă protejată – O viață salvată” – (VIDEO)

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă campania de prevenire a riscurilor de incendii cu genericul „O casă protejată – O viață salvată”. Angajații IGSU au reluat acțiunile de instalare a detectoarelor de fum în locuințele oamenilor.

Potrivit specialiștilor, peste 29 de familii din localitatea Dubăsarii Vechi a raionului Criuleni urmează să beneficieze de detectoare de fum care vor reduce riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Primele familii din satul Dubăsarii Vechi au fost vizitate de pompieri, care au și plasat instalațiile în camerele unde funcționează sobe.

De detectoare de fum beneficiază oamenii în etate, familiile cu mulți copii sau persoane cu dezabilități. Angajații IGSU din Criuleni urmează să instaleze în scurt timp detectore în gospodării din localitățile Drăsliceni și Pîrîta, iar oamenii vor putea beneficia de siguranță. Mai mult, instalații similare au fost montate în mai multe case din raionul Glodeni și UTA Găgăuzia, iar în următoatea perioada pompierii urmează să ajungă la Orhei și Cantemir.

În sezonul rece trecut angajații IGSU au montat aproape 3.000 de detectoare, iar peste 2.500 de familii din întreaga țară au beneficiat de acest proiect. Scopul campaniei este de a evita producerea incendiilor și a intoxicării oamenilor cu gaze toxice.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green