1

Pompierii intervin pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată

Astăzi, 13 martie mai multe incendii de vegetaţie au cuprins suprafeţe extinse pe teritoriul ţării. Un incendiu a fost înregistrat pe strada Ceucari 11 din capitală.

Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 14:24. La faţa locului a intervenit un echipaj de salvatori care continuă să lucreze la lichidarea incendiului.

Potrivit datelor prealabile arde o suprafaţă extinsă de vegetaţie uscată şi stufăriş. Tot de intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi pe strada Dacia 80/3 din municipiul Chişinău.

Conform, primelor date, incendiul a cuprins o suprafaţă de teren, unde focul a nimicit iarbă uscată. De această dată, apelul la 112 a fost recepţionat la 14:45.

În ambele cazuri angajaţii IGSU depun eforturi pentru lichidarea eficientă în vederea stopării răspândirii arderii.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea vegetaţiei uscate şi  resturilor menajere . În condiţii de umiditate redusă şi vânt focarele de vegetaţie arsă se pot răspândi pe spaţii extinse.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile IGSU, astăzi 13 martie angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în 21 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată. Intervenţiile pompierilor au avut loc în raioanele Ştefan Vodă, Orhei, Teleneşti, Rezina, Străşeni, Ialoveni, Sângerei, Edineţ, Călăraşi, Ungheni, dar şi în municipiul Chişinău.

Astfel, la această oră pompierii continuă să lucreze. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green