64993510_2727941067234666_2570140947123798016_o

Pompierii voluntari austrieci au donat 7 unităţi de tehnică colegilor din Republica Moldova – (VIDEO)

Astăzi, 18 iunie, pompierii voluntari din Austria au donat 7 unităţi de tehnică colegilor din Republica Moldova. Acţiunea a avut loc la sediul IGSU, fiind organizată o ceremonie oficială.

La eveniment a participat conducerea Inspectoratului reprezentată de general-maiorul Mihail Harabagiu, reprezentantul pompierilor voluntari Hans Kohler, dar şi primarii localităţilor Bobeica şi Sărata Veche din Republica Moldova. În discursul său, Hans Kohler a remarcat că este foarte bucuros să lucreze cu oamenii din Moldova, iar aportul oferit pentru suplinirea bazei tehnico materiale este o contribuţie în securitatea oamenilor.

Şeful IGSU a specificat importanţa colaborării cu pompierii voluntari din Austria întrucât Republica Moldova merge cu paşi impunători în implementarea voluntariatului în ţară, pentru siguranţa cetăţenilor.

Astăzi IGSU a beneficiat de cinci autospeciale de intervenţie cu module diferite, cum ar fi la pomparea apei, deblocare, lucrări la înălțime, transportarea persoanelor, dar şi autovehicul de stat major. Alte două autospeciale de stingere a incendiilor au fost oferite autorităţilor publice locale din Sărata Veche a raionului Făleşti şi localitatea Bobeca din Hînceşti, unde sunt posturi voluntare de salvatori. Acţiunile întreprinse vor oferi posibilitatea de reducere a timpului de răspuns în caz de situaţii excepţionale.

Potrivit proiectului iniţiat de pompierii voluntari austrieci şi susţinut de autorităţile din ţara noastră, în Republica Moldova au ajuns pe parcursul a şapte ani, 45 unităţi de tehnică.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green