capture_1

Prejudiciu de 8 mln. de lei, cauzat statului: Factorii de decizii ai unor întreprinderi de construcție din Chișinău, reținuți

Factorii de decizii ai unor întreprinderi de construcții din capitală sunt documentați de oamenii legii, fiind suspectați de evaziune fiscală în proporții deosebit de mare. Trei persoane cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani au fost reținute. În perioada anului 2015 – până în prezent, aceștia au cauzat bugetului public național un prejudiciu de circa 8 milioane de lei.

Ofițerii de investigații și procurorii au stabilit că indivizii au inclus date denaturate cu privire la venituri și cheltuieli în declarațiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător pentru perioada anilor 2016 – 2017, declarațiile cu privire la TVA pentru perioada 2015 până în prezent, alte dări de seamă privind achitarea impozitelor din salariu angajaţilor întreprinderilor. De asemenea, suspecții ofereau angajaților și salariu în „plic”, astfel, întreprinderile se eschivau de la plata impozitelor.

La 15 mai curent, au fost efectuate mai mult percheziții la domiciliile și oficiile figuranților. Astfel, au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă, cu privire la salariu angajaților, bani primiți de la cumpărătorii apartamentelor și cheltuielele de facto pentru construcție.

Dacă vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167.500 la 267.500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green